International design award 2021

International design award 2021

Sør Arkitekter har prosjektert den 200 meter lange trestien som er boltet til fjellet Klokkarhammaren ved Fyresvatnet.

Hamaren var en 54 nominerte prosjekter fra totalt 9 forskjellige land og var ett av to prosjekter som fikk den aller høyeste utmerkelsen, nemlig Grand award IAUD 2021.

Prisen er en årlig utdeling som handler om universell utforming fra International Association for Universal Design (IAUD)

 

Prosjektet har tidligere også høstet oppmerksomhet og omtaler både i inn- og utland.

Prosjektet vant DOGAs Innovasjonspris for landskapsarkitektur i 2017 og en internasjonal pris for universell tilgjengelighet på ZERO-konferanse i Wien i 2018.

 

Juryens tilbakemelding:
Hamaren Aktivitetspark er et glimrende eksempel på hvordan man kan engasjere lokalsamfunnet og et mangfold av brukergrupper og interessenter i en samskapingsprosess fra starten av.
Den understreker naturens betydning for fysisk og psykisk velvære, og demonstrerer hvordan man kan gjøre et vilt og ulendt landskap tilgjengelig for alle.
Resultatet er en inkluderende park der ulike behov dekkes, inkludert behovene til barn, tenåringer, eldre mennesker og personer med begrenset kapasitet, og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter på mange nivåer.
Lokalsamfunnets engasjement, eierskap og omsorg for parken har også gjort den til et tiltalende og attraktivt turistmål.

 

Se prosjektet